Sada na odvzdušnění brzd MECHANIC BRAKE BLEEDING SET, 8 ks - SIXTOL

Sada na odvzdušnění brzd MECHANIC BRAKE BLEEDING SET 8 SIXTOL
S praktickou sadou na odvzdušnění brzd MECHANIC BRAKE BLEEDING SET 8 provedete výměnu brzdové kapaliny i v domácích podmínkách. Brzdová kapalina má schopnost pohlcovat vzdušnou vlhkost, tím klesá její bod varu a negativně se mění i její provozní vlastnosti. Tím, že klesá její bod varu (u nové kapaliny je větší než 230 °C) dochází k tomu, že při déletrvajícím brždění vzniká vysoká teplota a u kapaliny, ve které je i sebemenší obsah vody se voda mění v páru. Vzniklá pára je stlačitelná, a tak snižuje účinky brzdové kapaliny. Výměna brzdové kapaliny se doporučuje jednou za 1-3 roky, nebo dle naměřených stupňů - od 181°C a více - výměna není nutná, 171°C - 180°C - výměna se doporučuje, 170°C a méně - výměna je nutná!
Hlavní výhody:
Kvalitní materiál
Ušetřený čas a peníze
Použití:
1. Odeberte kolo, kde plánujete provést odvzdušnění.
2. Otevřete kapalinu v nádrži brzdové kapaliny a doplňte ji, pokud je to potřeba.
3. Začněte na nejvzdálenějším bodě od nádrže brzdové kapaliny (nejčastěji zadní pravé kolo) a postupujte směrem k nejbližšímu (přední levé kolo).
4. Pomocník v kabině vozidla pomalu stiskne brzdový pedál a udržuje ho stisknutý.
V tomto okamžiku uvolníte šroub nebo ventil na odvzdušňovacímu ventile brzdového třmenového nebo válcového jednotky.
5. Jakmile proud brzdové kapaliny začne téci bez bublinek vzduchu, utáhněte šroub nebo ventil a přestaňte stlačovat pedál.
6. Postup opakujte, dokud nebudete mít jistotu, že veškerý vzduch byl odstraněn. Ujistěte se, že kapalina v nádrži zůstává na stále stejné úrovni.
7. Po odvzdušnění brzd prověřte brzdový pedál a ověřte, zda nejsou žádné problémy s brzděním. Případně je možné provést testovací jízdu na bezpečném místě.
Obsah balení:
2x nádoba 0,75 l
1x hadice 180 cm
4x tříbodový adaptér
1x ventil
Technické parametry:
Délka hadice: 180 cm
Objem nádob: 0,75 l
Rozměry balení: 23 x 24 x 13,5 cm
Hmotnost: 0,65 kg


Položka se stejným EAN

Historie cen

24. 6. 2024
14,82 €

Výrobce

SIXTOL