Objektív Nikon 70–200MM AF-S F4G ED VR objektív • ohnisková vzdialenosť 70 – 200 mm • svetelnosť f/4 • najvyššie clonové číslo f/32 • 20 šošoviek / 14

Vysoce výkonný teleobjektiv se zoomem určený pro použití na jednookých zrcadlovkách formátu FX.
Objektiv se vyznačuje praktickou kombinací pevné světelnosti f/4 a všestranného rozsahu ohniskových vzdáleností 70–200 mm a je ideální pro dokumentární fotografii, fotografii na cestách, fotografii přírody i sportovní fotografii.
Systém redukce vibrací Nikon umožňuje fotografovat časy závěrky až o 5 EV delšími než obvykle a dosáhnout přitom výjimečně ostrých a stabilních snímků při fotografování z ruky. Vynikající optická konstrukce poskytuje výjimečně vysoké rozlišení a kontrast v různých snímacích podmínkách.
Teleobjektiv se zoomem formátu FX o rozsahu ohniskových vzdáleností 70–200 mm (105–300 mm při použití na jednookých zrcadlovkách Nikon formátu DX).
Konstantní světelnost f/4 v celém rozsahu ohniskových vzdáleností.
Systém redukce vibrací (VR): minimalizuje chvění fotoaparátu a umožňuje fotografovat časy závěrky až o 4* EV delšími než obvykle.
Antireflexní vrstvy Nano Crystal Coat výrazně redukující reflexy a závoj.
Ultrazvukový zaostřovací motor (SWM) zaručující tiché a přesné automatické zaostřování.
Dva zaostřovací režimy: A/M (automatické zaostřování s možností manuální úpravy zaostření, priorita AF) a M (manuální zaostřování).
Nejkratší zaostřitelná vzdálenost: 1 m.
Teleobjektiv se zoomem v lehkém těle.
Prstenec se stativovým závitem RT-1 (volitelné příslušenství): umožňuje volně otáčet objektivem okolo optické osy pro plynulý přechod mezi orientací přístroje na šířku a výšku.
Specifikace
Rozměry: Maximální průměr cca 78 mm × 178,5 mm (vzdálenost od dosedací plochy bajonetu)
Počet lamel clony: 9 (kruhový otvor clony)
Typ: Objektiv typu G AF-S s vestavěným CPU a bajonetem Nikon F
Hmotnost: Cca 850 g
Zaostřování: Systém vnitřního zaostřování Nikon (IF) s ultrazvukovým zaostřovacím motorem (SWM) a samostatným zaostřovacím kroužkem manuálního zaostřování
Nejkratší zaostřitelná vzdálenost: 1 m od obrazové roviny ve všech pozicích zoomu
Ohnisková vzdálenost: 70–200 mm
Průměr filtrového závitu: 67 mm
Obrazový úhel: Filmové jednooké zrcadlovky Nikon a digitální jednooké zrcadlovky formátu FX: 34° 20' - 12° 20' Digitální jednooké zrcadlovky Nikon formátu DX: 22° 50' - 8°
Konstrukce objektivu: 20 čoček/14 členů (včetně 3 optických členů ze skel ED, 1 optického členu ze skel HRI a optických členů opatřených antireflexními vrstvami Nano Crystal Coat)
Světelnost: f/4
Nejvyšší clonové číslo: f/32
Největší měřítko zobrazení: Cca 0,274×
Clona: Plně automatická

Výrobca

Nikon