Čistička vzduchu Ionic-CARE Triton X6 strieborná čistička vzduchu + ionizátor • príkon max. 12 W • max. efektívna plocha 75 m² • hlučnosť max. 8 dB •

Choré domy
Bez toho, že si to uvedomujeme, polovica z nás nejakým spôsobom trpí SBS - Syndrómom nezdravých budov (angl. Sick Building Syndrom). Ten spôsobuje radu problémov od bolestí hlavy, nespavosti, zníženej koncentrácie, alergií, astmy, akútnych i chronických ochorení pľúc, až po ťažké depresie či rakovinu. Moderné stavebné materiály, utesnené okná, bežiace klimatizácie, syntetické koberce, umelý nábytok, monitory, kopírky a ďalších zhruba 20 vplyvov dohromady vytvára vnútri budov, teda tam, kde trávime 80% života, zdraviu škodlivé prostredie!
Ionizácia a čistenie vzduchu
Súčasťou tohto jedovatého koktailu chemikálií, statickej elektriky, ozónu, mikročiastočiek prachu apod., sú i vzdušné ióny resp. iónová nerovnováha. Vzduch, ktorý dýchame, by mal obsahovať aspoň 800 zdraviu prospešných záporne nabitých iónov, tzv. aniónov na cm3. A zatiaľ, čo v prírode (na horách, pri mori, v lese, pri vodopádoch) je to v poriadku a dýchame vzduch s koncentráciami až 10.000 vzdušných aniónov v cm3 , v interiéroch nachádzame väčšinou hodnoty blízko nule. Ionizovaný vzduch má pritom na telo a jeho zdravie zásadný vplyv. Vitalizuje krvný obeh, prostredníctvom neurotransmitrov zvyšuje mozgovú činnosť, zlepšuje pamäť a koordináciu pohybov. Vďaka regulácii hladiny serotonínu (hormónu šťastia) ovplyvňuje náladu a neutralizáciou histamínu rýchlo zmierňuje alergie. Práve vďaka vysokej koncentrácii prospešných vzdušných aniónov je nám tak dobre hneď z rána v lese, pri mori pri východe slnka alebo pri tečúcej vode či táborovom ohni. Hlavne kvôli pôsobeniu vzdušných aniónov nás tieto miesta podvedome priťahujú a veľmi rýchlo si na nich odpočinieme.
Nulové náklady na filtre
Moderné elektrostatické filtre dokážu zachytiť až 96 % nečistôt (merané na SZÚ Praha). Pritom majú tú výhodu, že ich na rozdiel od klasických, nie je potreba nikdy meniť. Podľa charakteru nečistôt ich buď stačí otrieť vlhkou handričkou, alebo v prípade cigaretového dymu omyť vodou so saponátom. Interval čistenia býva 3 - 7 dní. Plocha nerezových elektrostatických filtrov je vyše 1000 cm2 a majú doživotnú záruku!
Znečistené ovzdušie zabíja
Štúdia prevedená profesorom Knottem z Birgminghamskej univerzity preukázala alarmujúcu súvislosť medzi výskytom rakoviny u detí a znečisteným ovzduším. Výskum prebehol na 12.000 detí, ktoré zomreli na rakovinové ochorenie pred svojimi 16 narodeninami a dokázal, že pokiaľ bývate blízko zdroja znečistenia (napr. ulice so silnou automobilovou premávkou alebo lokálne vykurovanie), zvyšuje sa riziko vzniku rakoviny viac ako 12x. Opäť sa tak ukázalo, aká zásadná je kvalita ovzdušia pre ľudské zdravie.


Záznam s rovnakým EAN

História ceny

▲2.96%
27. 10. 2021
139,00 €
5. 5. 2021
135,00 €